Modern of klassiek, hout of design:

wat is jouw keukenstijl?

Het uitzoeken van een nieuwe keuken begint bij de oriëntatie. Waar ben je naar op zoek? Wat moet je nieuwe keuken kunnen? En wat is het budget voor uw nieuwe keuken? Om je op weg te helpen heb ik een aantal keukens ter inspiratie voor je geselecteerd. De keukenstijl die het best aansluit bij jouw droomkeuken gebruiken we als referentie. Daarna begint het leuke werk. Samen kijken we naar de gewenste kleur (alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren zijn mogelijk!), materialen en functionaliteiten. Een mooie keukenstijl gevonden? Plan direct een afspraak in om jouw keuken op maat samen te stellen!

Moderne keukens

Moderne keukens zijn erg populair en zijn vaak voorzien van het nieuwste apparatuur en het nieuwste materiaal. Vaak zijn de keukens heel strak en maken ze gebruik van greeploze opbergmogelijkheden waardoor er geen onnodige elementen in de keuken geplaatst worden. Gaat je voorkeur uit naar strakke lijnen en een glanzende afwerking? Dan kan de moderne keuken iets voor jou zijn. In een moderne keuken staat functionaliteit voorop: handige opbergruimte, de laatste keukenapparatuur en makkelijke materialen (bijvoorbeeld natuursteen en kunststof)

Landelijke keukens

Een landelijke keuken zijn enorm populair vooral in boerderijen en gerenoveerde gebouwen. Landelijke keukens zijn keukens met echte karakter door de verschillende elementen. De deurtjes met mooie elementen, sierlijke handgrepen en landelijke kasten zijn allemaal karakteristieke elementen. Er wordt wel gebruik gemaakt van rustige, warme kleuren zoals beige of wittinten. Door deze kleuren krijgt de keuken een robuustere uitstraling . Een landelijke keuken voelt warm en ‘ouderwets’ door de materiaalkeuze (bijv. hout(look) en een stenen spoelbak) en afwerkingen. Maar laat de sfeer je niet voor de gek houden! In dit nostalgische jasje zitten wel degelijk de nieuwste apparaten verpakt.

Designkeukens

Designkeukens zijn echte eyecatchers in huizen, vaak met kleuren die niet vaak gebruikt worden en een andere opstelling. Hierdoor vallen deze keukens echt op, en zorg je ervoor dat jouw keuken echt een middelpunt in je interieur is. Strakke lijnen en materialen (bijvoorbeeld rvs, glas en beton) kenmerken een designkeuken. Vaak greeploos, zodat niks afleidt van het ontwerp.

Houten keukens

Houten keukens zie je steeds vaker terug gemixt met andere stijlen. Een houten keuken met een industrieel keukenblad. Of een industriële vloer met een houten keuken waardoor je de industriële look toch voelt in je keuken. Maar ook moderne keukens met hout zie je steeds vaker terug. Met een uitgebreid assortiment aan eiken frontjes en de diverse afwerkingsmogelijkheden van hout, kun je een houten keuken zo klassiek of modern maken als jij zelf wilt.

Keukeninspiratie bij STEVEN Keukens

Zoals je ziet zijn er een grote hoeveelheid aan stijlen van keukens. Naast de genoemde stijlen zijn er ook nog kleuren keukens, zoals een zwarte-, witte- of grijze keuken. Iedereen heeft zijn eigen smaak en daarom zijn er ook verschillende stijlen beschikbaar bij STEVEN keukens. Bij elke stijl zijn de kenmerken en elementen weer anders.

Nieuwste trends op het gebied van keukenstijlen

De trends op het gebied van keukens veranderen maandelijks, maar we zien in de afgelopen jaren toch een aantal stijlen die al enige tijd aanwezig zijn tussen de trends:

  • Keukenapparatuur is heel erg belangrijk, vaak willen mensen alle apparatuur van hetzelfde merk. Mooie designelementen in het apparatuur en apparatuur dat de behoeftes kan voorzien is al een aantal jaar enorm belangrijk.
  • Duurzaamheid is een hele grote trend in de maatschappij en dit vinden we ook terug op het gebied van keukens. Duurzame en slimme apparaten zien we steeds vaker terugkomen in ontwerpen.
  • Middelpunt van de woning is bijna altijd de keuken. In een keuken kan je leven en het is niet enkel om te koken. Het is een ruimte waar mensen eten, samen zijn en ontspannen.
  • Donkere tinten en rustige kleuren zie je in elke showroom terugkomen. Het zijn makkelijke kleuren, die heel erg makkelijk gecombineerd worden met felle kleuren in het interieur.