BORAMEER DAN KOKEN
BORA brengt een revolutie teweeg in de leefkeuken. Dankzij buitengewone producten voor buitengewone ervaringen.

Waarom gezond eten belangrijk is voor BORA en voor STEVEN Keukens?

Evenwichtige voeding vormt een belangrijke basis voor een gezond leven en levert de energie die we nodig hebben om dagelijks te kunnen functioneren. En daarnaast: lekker eten maakt mensen gelukkig. Daarom besteden we bij BORA ook intern aandacht aan gezonde voeding en bieden we one werknemers gratis diverse maaltijden en snacks aan.

Maar wat is ‘gezond’ voor BORA? Wij kijken hiervoor naar de voeding van professionele sporters. Balans speelt bij topsporters een belangrijke rol. Een mix van voedingsmiddelen met langzame koolhydraten – in bijvoorbeeld volkoren- of haverproducten – en veel fruit en groenten is ideaal om langdurig een vol gevoel te houden zonder dat het spijsverteringsstelsel wordt overbelast.

Een product of gerecht mag ook geen geraffineerde suikers of smaakversterkers bevatten om een BORA Choice-keurmerk te krijgen. Naast het gebruik van gezonde oliën en vetten bij de bereiding speelt ook de voedselkwaliteit van alle andere ingrediënten een belangrijke rol. De producten moeten namelijk uit de regio komen en seizoensgebonden en biologisch zijn.

Kookplaten voor elk budget bij STEVEN Keukens

Willi Bruckbauer is het hart van BORA, visionair, creatieve geest en de stuwende kracht achter de baanbrekende kookveldafzuigsystemen. Met een ervaring van ruim 20 jaar in de keukenbranche weet de meester meubelmaker waar het bij de moderne keuken om gaat: een leefruimte creëren die tegemoetkomt aan alle behoeften en die mensen blij maakt. Elke dag opnieuw.
Wasemafzuigkappen horen daar niet bij. Ze maken veel herrie, zijn weinig effectief en verstoren het gezichtsveld. Bovendien beperken ze de mogelijkheden bij de vormgeving van de keuken. De visie van Willi Bruckbauer was het ontwerpen van een effectief wasemafzuigsysteem dat voldoet aan de hoogste technische en esthetische eisen. Door te blijven ontwikkelen en ontdekken is een innovatief systeem ontstaan dat de kookwasem effectiever afzuigt dan tot nu toe mogelijk was.

“ALLEEN WIE OPEN EN NIEUWSGIERIG IS EN BESTAANDE DINGEN IN VRAAG STELT, KAN OOK VOORUITSTREVEND ZIJN.”

WILLI BRUCKBAUER